March 22, 2023

10 mënyra për të pasuruar rezymenë tuaj gjatë shkollës

CV-ja juaj është bileta juaj për në botën profesionale. Është gjëja e parë që punëdhënësit e mun…

toparticle-banner
Nga Albina Bardhi
__________________

 

 

CV-ja juaj është bileta juaj për në botën profesionale. Është gjëja e parë që punëdhënësit e mundshëm do të shohin dhe është e rëndësishme të siguroheni që ajo të dallohet. Megjithatë, nëse jeni ende në shkollë, mund të pyesni veten se si të pasuroni rezymenë tuaj kur nuk keni ende shumë përvojë pune.  Në fakt ka shumë mënyra si ju mund të bëni që CV-ja juaj të spikatë, por për këtë do ju duhet të punoni 😊.

 

Më poshtë listohen dhjetë mënyra për të përmirësuar CV-në tuaj gjatë kohës që kryeni studimet.

 

 

Bashkohuni me një klub ose organizatë:

Anëtarësimi në një klub ose organizatë që lidhet me interesat tuaja kryesore mund të demonstrojë angazhimin dhe pasionin tuaj për këtë fushë. Kjo jo vetëm që tregon se keni një interes të vërtetë në fushën tuaj të zgjedhur, por gjithashtu tregon se keni marrë iniciativën për t’u përfshirë në aktivitete jashtëshkollore që lidhen me qëllimet tuaja të karrierës.

 

Shembuj organizata për të rinj: New Vision Organisation, Junior Achievement Albania, Women in Technology Albania

 

Merrni pjesë në praktika:

Praktikat ofrojnë përvojë pune praktike dhe një mundësi për të mësuar nga profesionistë në fushën tuaj. Në praktikë keni mundësi të tregoni aftësinë tuaj për të aplikuar njohuritë teorike në situata të botës reale edhe nëse është vetëm për një periudhë të shkurtër kohe. Gjithashtu u tregon punëdhënësve të mundshëm se jeni proaktiv dhe të gatshëm të punoni.

 

Shembuj platforma ku mund të kërkoni për praktikë: Praktika.al, LinkedIn

 

Merrni pjesë në panairet e karrierës:

Pjesëmarrja në panairet e karrierës është një mënyrë e shkëlqyer për t’u lidhur me punëdhënësit e mundshëm dhe për të fituar njohuri në tregun e punës. Kështu tregoni qasjen tuaj proaktive ndaj kërkimit të mundësive të punës.

 

Vullnetarizmi:

Vullnetarizmi për një kauzë që ju intereson jo vetëm që tregon përkushtimin tuaj ndaj komunitetit, por gjithashtu tregon aftësinë tuaj për të punuar me njerëz me prejardhje të ndryshme.

 

Freelancing:

Freelancing ofron një mundësi për të punuar në projekte reale, për të zhvilluar aftësitë tuaja dhe për të fituar përvojë. Gjithashtu tregon aftësinë tuaj për të punuar në mënyrë të pavarur dhe për të menaxhuar kohën tuaj në mënyrë efektive.

 

Platforma freelance: Upwork, Fiverr

 

Merrni pjesë në hackathons:

Hackathons ofrojnë një mundësi për të punuar në bashkëpunim me studentë dhe profesionistë të tjerë për të zhvilluar zgjidhje inovative për problemet e botës reale. Kjo tregon kreativitetin tuaj, aftësitë për zgjidhjen e problemeve dhe aftësinë për të punuar nën presion.

 

Merrni pjesë në projekte kërkimore:

Pjesëmarrja në projekte kërkimore demonstron të menduarit tuaj kritik dhe aftësitë analitike. Gjithashtu tregon aftësinë tuaj për të punuar në mënyrë të pavarur dhe për të bashkëpunuar me të tjerët.

 

Mësoni aftësi të reja:

Mësimi i aftësive të reja jashtë kurrikulës suaj tregon gatishmërinë tuaj për të shkuar më lart dhe përtej. Kjo mund të jetë mësimi i një gjuhe të re programimi, zhvillimi i një faqe interneti ose aplikacioni ose marrja e një kursi në një fushë që ju intereson.

 

Platforma kursesh falas: Praktika.al, Coursera, edX, Udemy

 

Merrni pjesë në konferenca dhe seminare:

Pjesëmarrja në konferenca dhe seminare ju përditëson me tendencat dhe zhvillimet më të fundit në fushën tuaj. Kjo tregon përkushtimin tuaj për të mësuarit e vazhdueshëm dhe interesin tuaj për të qëndruar aktual me zhvillimet e industrisë. Pa harruar edhe mundësitë për t’u njohur me profesionistë që mund t’ju ndihmojnë.

 

Krijoni një website ose blog personal.

Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të shfaqur aftësitë dhe njohuritë tuaja në fushën tuaj. Ju mund të përdorni website-in ose blogun tuaj për të ndarë mendimet dhe idetë tuaja, si dhe për të shfaqur çdo projekt për të cilin keni punuar. Mund të përdorni dhe rrjetet sociale për këtë. Provojeni njëherë.

 

 

 

Si përfundim, ka shumë mënyra për të pasuruar CV-në tuaj ndërsa jeni ende në shkollë. Duke u përfshirë në aktivitete jashtëshkollore, duke fituar përvojë praktike dhe duke marrë role drejtuese, ju mund t’i demonstroni aftësitë dhe potencialin tuaj për punëdhënësit e mundshëm. Duke përfituar nga këto mundësi, ju mund të veçoni veten nga punëkërkuesit e tjerë dhe të rrisni shanset për të gjetur punën tuaj të ëndrrave pas diplomimit.

March 22, 2023

Artikujt më të fundit
3 Strategji: Si të përgatitemi për tregun e punës
Ekziston një disbalancë e dukshme midis aftësive të kërkuara nga punëdhënësit dhe aftësive ...
3 Truke që përdorin kandidatët më të mirë për të fituar një vend pune
Kandidati që ka më shumë shanse për t’u punësuar është pikërisht ai që di se si të bjer...
Çfarë duhet të keni parasysh kur shihni një përshkrim pune
Përshkrimi i punës mbart më shumë informacion seç ju mund të mendoni.  Edhe pse titulli, dety...